TimeAndNameDay

BALATONMÁRIAFÜRDŐI TÚRA VITORLÁS SE

Elnök:Joó Tamás | 8647 Balatonmáriafürdő, Bem u. 4. | Telefonszám:+36 20 321 9156 | E-mail: turavitorlas@gmail.com

Túravitorlás Egyesület Balatonmáriafürdő | 8647 Balatonmáriafürdő Csatornapart 12. | E-mail :turavitorlas@gmail.com

Egyesület Számlaszám: 66900045-11019899 (Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet)

Vendéghely foglalás kizárólag telefonon a kikötőmesternél

Kikötőmester: Király István +36 30-422-1718

Összefoglaló:

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület balatonmáriai kikötője. A kétmolós kikötőt 1969-ban helyezték üzembe. Tájolása: ÉK. A TVE közforgalmú saját kezelésű vitorláskikötőjében a 78 kikötőhelyből 5 cölöpös kikötőhelyet tartanak fent a vendég számára a csatorna keleti oldalán a személyhajó kikötőtől délre. A hajók a rövid stégek mellett a partra merőlegesen köthetnek ki. A híd alatt csak csónakok tudnak áthajózni.

A Vitorlás Egyesület első húsz éve

Az első megbeszélések 1988-ban kezdődtek arról, hogy a "Nagyárok" torkolatánál partba vert cölöpökhöz kikötött hajók tulajdonosai összefogjanak, klubot hozzanak létre. Az elhatározást tettek követték és napjainkra létrejött az Egyesület amely szervezi a tagság életét, biztosítja a kikötő működéséhez szükséges feltételeket. A hajdan gazos csatornapart átalakult, szépen rendezett, műszakilag megfelelő állapotú kikötőhelyek sorakoznak. Mindez a tagság munkájával és anyagi hozzájárulásával. Az évek során egyetlen alkalommal sem kellett állami vagy önkormányzati segítségért fordulnunk.

A "Balatoni Kékszalag" versenyen minden évben indulnak hajóink, osztályaikban tisztes helytállással. A különböző kategóriákban kiírt pályaversenyeken évek óta vannak első- és dobogós helyezéseink. A zömében családi túrahajóval rendelkező sporttársak számára harmadik éve rendezzük a " Vándorkupát " ahol a legjobbak teljesítménye a Balatonon megtett ezer kilométert közelíti, néha meg is haladja. A Balaton átúszást csaknem tíz éve támogatjuk azzal, hogy részt veszünk annak biztosításában. Örömmel látjuk, hogy minden évben vannak máriai, keresztúri lakosok is a résztvevők között. A két község vendégeit gyakran vitorláztatjuk, így Erdélyből, Lengyelországból, de hajóztak velünk a bodrogkeresztúri gyerekek és a helyi óvodások is.

Szeretnénk a jövőben jobban bekapcsolódni a két település életébe, szervezett formában is részt venni az ünnepeiken, megjelenni a Mária Napokon, a szüreti mulatság alkalmával, meginvitálni Önöket versenyeinkre.

/ Joó Tamás " Golden Lyon "/

Balatonmáriafürdő Önkormányzatának havonta megjelenő kiadványa II. évfolyam X. szám