Elindult a verseny szezon

1 hétvége 2 verseny 3 vitorlás 6 hajós, a hétvégén két versenyen indultak az egyesület színeiben klubtársaink.

A Balaton legembertpróbálóbb versenye a Szóló Balaton kerülő, melyet évekkel ezelőtt a Folkboat flotta indított el útjára néhány hajóval, de 3 éve a THE beállt a kezdeményezés mögé és ma már a Klasszikus hajók mellett a legmodernebb karbon vitorlások is részt vesznek. A rajt május 6.-n reggel 9 órakor volt a THE előtti vízterületen és 58 hajós vágott neki, hogy megkerülje 36 órán belül a tavat. Ez az idő viszonylag szűknek mondható, a Kékszalag távja nem sokkal rövidebb, de ott 48 óra áll rendelkezésre. A pálya Füred, Almádi, Keszthely és vissza Tihany. Jó szél esetén akár 10 óra alatt is megtehető ez a táv, de ehhez igazán jó szél kell, ami idén nem volt. Az egyesületünkből Moizs Attila a Flash nevű Fareast 23-as hajójával a Yardstick I.-ben indult és 1 nap 3 óra és 33 perc alatt teljesítette a távot.  A másik egyesületi színekben induló versenyzőnk Horváth Csaba Arwen nevű Albin Vigen típusú Yardstick III-as hajójával, aki végigküzdve a 36 órát(!) csupán  12 km hiányzott neki a befutáshoz. Mindketten nagyot küzdöttek! Büszkék lehetünk rá, hogy évek óta résztvevői vagyunk ennek az eseménynek, amin csak a legelszántabb hajósok indulnak el. A kiváló hajóvezetés mellett megfelelő kondíció, kitartás, mentális felkészültség és a Balaton ismerete is szükséges a sikerhez! Gratulálunk mindkét sporttársunknak és köszönjük, hogy egyesületünket képviselve elindultak ezen a versenyen!

Eredmények: https://www.thesail.hu/wp-content/uploads/2023/05/klasszikus-eredmenyek-vege-1.pdf

Kisfilm a versenyről: https://www.youtube.com/watch?v=iA8FIl1qcC4

Keszthelyen idén is elindult a szombati sorozat, amelyet minden hónap első szombatján tartanak. 30 hajó részvételével 5 osztályban hirdettek eredményt. ennek a sorozatnak az érdekessége, hogy a tőkesúlyos hajók mellett a helyi utánpótlás is elindul ezeken a versenyeken. Ez különös figyelmet igényel a nagyobb hajók kapitányaitól. Háromszög alakú pályán folyt a küzdelem, 3 kört kellett teljesíteni a hajósoknak. A 15 órakor induló futamon végig kellemes 4-7 csomós szél fújt. A versenyen egyesületünk színeiben a ViNo-Bá Xyston Dynamic 35-ös indult. Kormányos Joó Tamás, mancsaftok Fazekas Janó, Cser Frici és Kovács Zoli volt. Igazán komoly mezőny fogadta klubtársainkat, hiszen a többszörös Kékszalag győztes Lisa és a számos versenyt megnyerő Szamuráj Jack is elindult a versenyen. Ebben az igen erős mezőnyben a Yardstick I.-ben klubtársaink megszerezték a kategóriában a bronzérmet! Gratulálunk nekik és köszönjük, hogy egyesületünket képviselve elindultak ezen a versenyen!

Eredmények: http://kyc1879.hu/wp-content/uploads/2023/05/Szombati-Sorozat-2023.-majus-_jo.pdf

Ezzel a két versennyel számunkra is elindult a verseny szezon, sose rosszabb kezdést! További sikereket és jó szelet kívánunk minden versenyző klubtársunknak! Az élmény a tiétek a sikerben mi is fürdünk! 😉

Fazekas János