Rekordidős 55. Kékszalag

Az idei Kékszalag nem csak a Fifty-Fifty-nek hozott rekordidőt, hanem azt hiszem több hajósnak is, aki elindult. Klubunkat négy hajó képviselte, mindenki derekasan helyt állt az idei versenyen!

 Az 55. Kékszalag remek időben indult, bár parti halasztást rendelt el a szervező így a szokásos 9 órás rajt helyett 11 órakor cirkált 515 vitorlás a Füred és Tihany közötti közel 5,5 km-es rajtvonalon. Gyenge É-i szél jellemezte a rajtot, így lassan bontakozott ki a mezőny a Kenese felé. Szerencsére a szél nem gyengült, hanem frissült és a teljes mezőny kora délután már vette a Kenesei bóját és ráfordult a Siófoki kapura. A szél továbbra is É-ÉNY felől fújt, így a spinakkerek és genakkerek színes kavalkádja terítette be a keleti medencét. A szokásos leálló szél fogadta a mezőnyt a tihanyi csőben, hogy aztán a nyugati medencében ismét erőre kapjon és repítse a hajósokat egészen Keszthelyig. A Keszthelyi öböl sem tréfálta meg idén a mezőnyt, ugyan nagyon gyenge 1-2 csomós É-i szél lengedezett, de ezzel is sokan még világosban fordultak a rajtvonal felé vezető mintegy 50 km-es útra Keszthelynél. Klubunkból több hajó is kivitorlázott megnézni a mezőnyt és szurkolni a versenyzőknek, ezúton is köszönet érte minden versenyzőnk nevében! Ahogy a hajók elhagyták az öblöt a szél úgy frissült megtartva eredeti É-i irányát. Ugyan sokat gyengült az esti órákra, de így is jól haladt a mezőny. A nyugati medencében 2 óra környékén aztán teljesen legyengült és csak csíkokban fújt keresztbe a tavon a szél. Aki idejében eljutott a Tihanyi csőig, az a keleti medencében friss északi széllel krajcolhatott Füred előtti célvonalig, de akit kint ért a hajnal a vizen, ők az utolsó órákat végigküzdötték a le-leálló és irányát gyakran változtató szélben. 

Összességében örömvitorlázás volt az idei Kékszalag versenye, ahol friss helyenként erős szélben, jó tempóban lehetett haladni. Az ideális szélnek köszönhetően megdőlt a Kékszalag rekord. 5 óra 3 perc 56 m másodperc alatt ért be a Fifty-Fifty megdöntve korábbi saját rekordját. Ezúton gratulálunk nekik és az összes versenyzőnek és természetesen Klubunk versenyzőinek is!


Hajó névKormányosAbszolút helyezésOsztályOsztályban elért helyezésFutott idő
ViBo-Bá XystonFazekas János148YSI/11515:44:10
FlashMoizs Attila200YSI/22817:16:37
Még nincsSzabó László339YSII/21221:42:09
KiwiBíró Károly409YSIII/11323:28:33
Eredményeink