Fagyalültetés október végén…

A vitorláskikötő két oldalán lévő sövénykerítésünk állapota az elmúlt évtizedben meggyérült, csúnya hiányosságot mutatott és jelenleg is mutat.

Ennek javítására társadalmi munkában október 27-én 626 db 2 éves fagyal került ki, ill. beültetésre.

A 9 órára meghirdetett gyülekezőn fiatalok, idősek, hölgyek, urak, gyerekek, egyesületi tagok, pártoló tagok, magyar és külföldi bérlők is megjelentek. A létszám 45 főre bővült a kicsit később érkezőkkel.

Tekintettel arra, hogy az egyesület létszáma 99 fő- a közel 50 %-os részvétel kiemelkedőnek mondható.

 A technikai dolgok egyeztetése után beindultak a benzines földfúrók,

majd nyomukban a locsolók, a szárított trágyát a lyukakba szórók, ill. a fagyalültetők hada.

Az ültetés párhuzamosan folyt a nyugati és a keleti oldalon. A fagyalok száma kevésnek bizonyult, de Marcaliból sikerült a hiányzó mennyiséget gyorsan pótolni, így délután 1 órára befejeztük a tervezett munkát.

Az ültetéssel egyidőben a kikötőmesteri irodánál ismét nagyot alkotott Varga Gyuri a két rotyogó kondérban. Mindenki megelégedésére ízletesre sikerült a körömpörköltös pacal, ill. a lábszárpörkölt is.

Az ebéd és a felajánlott italok elfogyasztása jó hangulatban telt, még a közben megeredő eső sem tudta elrontani a résztvevők kedvét az anekdótázástól és a jövő évi vitorlázáshoz kapcsolódó terveik ismertetésétől. A későig maradók nagy örömére megérkezett egykori tagunk Kovács József ( Józsi papa ) aki élvezetes beszámolót tartott egykori munkájáról – a helikoptervezetésről – annak minden nehézségét, furfangját ismertetve a hallgatósággal. Köszönjük az élvezetes beszámolót – és további jó egészséget kívánunk neki.

Köszönjük a hölgyek odaadó segítőkészségét az előkészítésben és a romok eltakarításában.

Reméljük munkánk eredményét az elkövetkező években szép, sűrű sövény formájában élvezhetjük majd !