2024 március taggyűlés és szakmai délután

2024.03.17-én megtartottuk éves rendes közgyűlésünket.

A tavalyi évi beszámolót a taggyűlés egyhangúlag elfogadta.

Két díjat is kiosztottunk. Az egyik a sok évre visszatekintő mérföldgyűjtő túráért járó vándorkupa, melyet idén Galácz Benedek és Galácz Attila, Bahama Mama nevű hajójukkal nyertek. A másik díjat pedig a klubunk legaktívabban versenyző hajó(s)-a Moizs Attila (Flash) kapta, aki 14 versenyen képviselte egyesületünket hajójával.

Ezt követően az idei évi terveinket prezentálta Egyesületünk elnöke Bíró Károly.

A taggyűlés után a tavalyi évben elindított hajózás és hajózás biztonsággal kapcsolatos témaköröket felölelő előadássorozatunk második alkalmával három előadást hallgathattunk meg.

Az első előadás –  melyet dr. Takács Gábor tartott – a hajón keletkező erők és azok többszörözéséről csigákról, csörlőkről és egyéb megoldásokról szólt.

Ezt követte Kiss Zsolt Áron előadása, aki a meteorológia rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot. Megtudhattuk milyen modellek vannak, mely modellek mi alapján működnek és milyen honlapokon érdemes utána nézni az elkövetkezendő napok időjárásának (széljelentések).

A harmadik előadás a hajó beállításairól szólt, melyet dr.  Kiss Zsolt István klubunk egyik alapító tagja tartott. Egy igen részletes és adatokban gazdag előadásból tudhattuk meg, a helyes vitorla beállítások fortélyait. Ezúton is köszönjük az előadóknak, hogy ilyen alaposan felkészültek és profin megszerkesztett prezentációkkal bővítették tudásunkat!